Your search results for "Palace of Westminster"

  Show all filters

View:

9 Reference(s) found

Reference

Category

Description

Category

Facade Protection and Refurbishment, Monument Preservation and cleaning

Description

The first phase of the project to renovate the inner courtyards involved cleaning and repairing masonry in the courtrooms used by chancellors and government officials in the House of Lords. Special cleaning methods were required for the windows of the Royal Gallery. Temporary protection and vibration monitoring were necessary in order to eliminate any risk of damage to the wall painting “The Death of Nelson” by Irish artist Daniel Maclise, as well as ensuring that the House of Lords could continue with its sittings uninterrupted. Remmers Clean Galena was the perfect solution because it can be applied and removed by hand without the need for machinery or pressurised water.

Category

Floor Coatings

Description

There were many criteria that had to to be met as the same flooring spec was to be used throughout multiple individual areas of the new building. In the gallery on the ground floor, special attention was paid to the UV stability of the floor coating due to the many floor-to-ceiling windows. The topic of "footfall noise reduction and noise level" was also important. This is why the decision was made to use a seamless PU coating, which, unlike mineral coverings, is not rock-hard, but rather elastic which offers a comfortable walking floor. Another positive effect for residents, guests and staff is the better acoustics. The floor does not reflect the sound as strongly as a tiled floor. This means that the acoustics in the rooms are pleasant.

Reference

Westminster Hall, London

London

Category

Facade Protection and Refurbishment

Description

Some 200 years’ worth of dirt and soot had accumulated on the internal walls of Westminster Palace. The imposing natural stone walls needed to be cleaned without this causing any damage to the building. In order to ensure that all the scaffolding could be dismantled within six hours to allow important events to go ahead, the project had to be divided up into sections – but the divisions between sections needed to be completely invisible in the end result. In addition, artist Jorge Otero-Pailos planned to use a 50-metre length of the latex skin from the cleaning project in his exhibition “The Ethics of Dust”. This project required close collaboration between the renovators and the artist.

Reference

Mortuary Temple of Hatshepsut, Egypt

New Valley Governorate

Category

Facade Protection and Refurbishment

Description

The fragments of the building showed different weathering and strength profiles due to the long period of weathering. These had to be compensated by different stone strengtheners. In addition, the chemical processes within the limestone were blocked, thereby preventing future absorption of water and dirt. The leveling of the fragments was also an important point in order to achieve a uniform appearance. Shattered relief blocks had to be glued together. Some of the limestone showed pronounced swelling and shrinking due to swellable clay minerals. This process had to be stopped. As there were no completely preserved Sphinx figures within the structure of the building, during the restoration process up to six complete figures were reconstructed from the many fragments.

Reference

Sligo Courthouse, Sligo

Sligo

Category

Building Waterpoofing and Refurbishment

Description

The restoration project which took two years involved extensive internal and external stone and mortar repairs using Remmers RM.

Category

Facade Protection and Refurbishment

Description

The microbiological load of the building bricks and the high mobility of the stored hygroscopic magnesium sulphates required adequate moisture protection in the area of the paint setting systems. Due to the high salt loads, a hydrophobic impregnation was ruled out. In order to minimize the water ingress via the facade surface and the associated damage processes, a silicone resin paint was selected.